FOR BARNA

Lodins gård i Ridderdalen
På årets festival åpner vi et helt nytt område spesielt for barna. Velkommen til Lodins gård!
Lodins går ligger i Ridderdalen, rett bak markedshallen. Her er det mange dyr du kan både se på og klappe, og hvis du vil kan du også få deg en ridetur. Ridderdalen har også utfordringer til deg som vil prøve å skyte med pil og bue, eller kanskje vil du prøve å kaste spyd?
Her er aktiviteter for både små og store riddere – velkommen!

Middelalderlekeplassen
Middelalderlekeplassen ligger midt på festivalområdet,
 og på aktivitetsstasjonene kan du prøve deg på aktiviteter fra middelalderen.
Aktivitetskort (Slingring av vennskapsbånd, pil og bue, eplekutt, runer, isfiske) kr. 100 for 5 aktiviteter

Velkommen til ridderselskapet Mentolatum
Møt ridder Stig Helmet, ridder Skyllebøtte, ridder Silia og ridder Ruin, et ridderselskap helt utenom det vanlige. Sammen med herold Hermann Hentesveis og væpner Truls den tørste er de de på stadig søken etter seier på turneringsbanen.
Og som de sier selv: «Har du alltid drømt om galloperende hester og riddere i skinnende rustninger? Det er ikke oss. Vi er Ridderselskapet Mentolatum!”

Lag et ishjerte
Vær med å lag et stort ishjerte med iskunstner Ida Nove Cannon på festivalområdet!
Is bærer med seg hele historien vår fra tidenes begynnelse. I Norge har man funnet is som er nesten 8.000 år gammel! Her kan man undersøke hvordan været var i Norge akkurat da og frem til i dag. Men isen vi har på festivalen, den er ganske ny – og den skal vi bare leke med.

Kjepphestrideskole
Vil du lære deg å håndtere og ri Nordens villeste kjepphester? Ridder Rolf og Ridder Ragnhild har rideskole og inviterer deg til å bli med. 20 plasser på hvert kurs. Påmelding til kursene i informasjonsteltet på festivalområdet.

Bygg en middelalderborg i lego
Kom å bygg middelalderborger i LEGO – få med bilde av deg og kunstverket hjem

Slaget – gjenskapning av det ene slaget på Re
1163 er året. Det er bitende kaldt, krystalllklart når Sigurd Jarl samler sine trofaste menn. Erling Skakke aner vagt hva det er som rammer ham ved frostrøyken på sletta utenfor Tønsberg. Harde krigerer barker sammen i Slaget med stor S og som mangler sidestykke i historien! Det skal godt gjøres å komme over viktigere historiske begivenheter i Re.
Kom og gjenopplev slaget som det kanskje utsapant seg den gang for lenge, lenge siden.

Tegn forslag til nytt kommunevåpen
Blir det du som tegner nytt kommune våpen?
1. januar 2020 er vår ny kommune en realitet, Re og Tønsberg kommune har da jobbet i 2 år for å lage en ny kommune som skal hete Tønsberg. Ny kommune må ha nytt kommunevåpen og alle som har lyst, kan lage sitt eget forslag. På Re Middelalderdager har vi et eget kommunevåpenverksted hvor du kan lage ditt forslag til hvordan det nye kommunevåpenet skal se ut. Eller du kan levere det du har laget hjemme.
Her er det politikerne ønsker at det nye kommunevåpenet skal baseres på: Motivet bør gjenspeile den sammenslåtte kommunens felles historiske røtter og felles identitet som en stor landbrukskommune.

Isfisking på flatmark

Dragen Per

 

Screen Shot 2017-02-02 at 15.30.05
icon

Kontakt oss

icon

Følg oss